Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine de blé
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 70 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 4 pommes à cuire
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Pâte sablée
1h 25min
Tarte fraises et pêches sur biscuit citron
13 Std.
Tarte Tatin
1 Std.
Tarte aux myrtilles
2 godz. 30 min
Caramel liquide
25 Min
Tatin de poire au caramel
1 Std. 10 Min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Galette des Rois express
50 min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Crumble pomme-kiwi
45 Min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min