Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura tacchino
- 500 g di fesa di tacchino senza pelle, in un unico pezzo
- 800 g di acqua
- 100 g di sedano a pezzi
- 100 g di carota a pezzi
- 120 g di cipolla a pezzi
Salsa tonnata allo yogurt
- 250 g di yogurt greco
- 100 g di tonno in scatola al naturale
- 5 g di capperi sott'aceto
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di salsa di soia
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971.3 kJ / 232 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola
1sa
Polpettone ricotta e tonno
45 dk
Involtini di pollo con pesto di pomodori secchi
50 dk
Filetto di maiale all’uva
1h 15min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 dk
Polpette alla mortadella
40 dk
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1 Std. 10 Min
Fesa di tacchino al curry
1sa
Galantina di pollo e yogurt profumato all'aneto
3 Std. 25 Min
Tacchino tonnato sottovuoto
2 godz. 40 min
Roastbeef in salsa verde con patate
40 dk
Roastbeef in salsa verde
40 dk