![Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/352EB8E4-468D-414A-A30D-9FA7EFC98368/Derivates/a2322f8f-814c-423e-9ee2-480832d5a19a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Shiitakepilze, getrocknet
- 500 g Wasser, heiß, zum Einweichen
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 20 g Sesamöl
- 50 g Sojasauce
- 200 g Rinderfond
- 100 g Sweet-Chili-Sauce
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 200 g Rinderhüfte, in feinen Streifen (1 cm)
- 300 g Udon-Nudeln, getrocknet (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glasnudel-Hackfleisch-Bowl
35 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 Std.
Tandoori-Schweinefilet auf Glasnudelsalat
1 Std.
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 min
Kalguksu (Hähnchen-Nudel-Suppe)
1 godz. 15 min
Schweinebauch mit Kimchi
35 min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 Std. 40 Min
Miso-Udon-Suppe
8 godz. 30 min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2 Std. 10 Min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1 godz. 15 min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 Std. 10 Min