Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Shiitakepilze, getrocknet
- 500 g Wasser, heiß, zum Einweichen
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 20 g Sesamöl
- 50 g Sojasauce
- 200 g Rinderfond
- 100 g Sweet-Chili-Sauce
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 200 g Rinderhüfte, in feinen Streifen (1 cm)
- 300 g Udon-Nudeln, getrocknet (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Würzig gebratene Udon-Nudeln mit Ente und Sesam
25 Min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15min
Thai-Glasnudelsalat
30 Min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1h 15min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 Min
Kalguksu (Hähnchen-Nudel-Suppe)
1h 15min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 Std. 10 Min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 Std. 40 Min
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1 Std. 30 Min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min