Cordero especiado con frutos secos (Cocción lenta)

Cordero especiado con frutos secos (Cocción lenta)

4.7 45 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • de aceite de oliva
    80 g
  • de almendras crudas sin piel
    200 g
  • de sal
    1 ¼ cucharaditas
  • de cuscús de grano medio
    300 g
  • de agua
    300 g
  • de pasas sin semillas
    100 g
  • de hebras de azafrán
    1 sobre
  • diente de ajo
    2
  • de carne de cordero sin huesos en trozos de 4-5 cm
    800 g
  • de cebolla en trozos (2-3 cm)
    300 g
  • de vinagre
    20 g
  • de caldo de ave
    350 g
  • clavos
    2
  • de canela molida
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • de ciruelas pasas sin hueso
    150 g
  • de perejil fresco picado
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 921 kcal / 3852 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 59.1 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Sód 378.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...