Miso carbonara udon

Miso carbonara udon

4.3 24 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 raciones

Składniki

  • 40 g de queso pecorino en trozos
    40 g de queso parmesano, en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de cebolleta parte blanca y verde, en trozos
  • 150 g de tocino cortado en dados (guanciale o tocino ibérico)
    150 g de dados de beicon
  • 15 g de aceite de oliva
  • 1 huevo
  • 3 yemas de huevo
  • 25 - 30 g de pasta de miso blanco (shiro miso)
  • 50 g de leche
  • 3 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharada de sal gorda
  • 400 g de fideos udon frescos
    400 g de fideos udon
  • semillas de sésamo (opcjonalnie)
  • cebollino fresco (opcjonalnie)
  • chile seco desmenuzado (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1393.5 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1800 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...