Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Azevias
- Azeite q.b. p/ untar e regar
-
1000
g azevia
lub 1000 g solha - 50 g queijo parmesão
- 50 g sobras de pão
- 25 g salsa
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Puré
- 5 g aneto
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 10 g coentros
- 50 g azeite
- 1000 g aipo cortado em pedaços pequenos
- 250 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1231 kJ / 295 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35 Min
Frango de gengibre e sésamo com noodles de curgete
40 min
Bacalhau com crosta de ervas, arroz e molho de limão
40 min
Molho holandês
15 Min
Empadão de coelho
Brak ocen
Tarte de cogumelos e castanhas
1 Std. 25 Min
Massa de salsa
20 Min
Massa de tinta de choco
Brak ocen
Crepes com espinafres e ovo
1h 5min
Bacalhau com batata e puré de brócolos
1u. 35min
Borrego mediterrânico
10 godz.
Salmão com crosta de amêndoa e puré de ervilhas e espinafres
50 Min