Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomate
- 250 g tomate maduro cortado em pedaços pequenos
- 20 g azeite
- 15 g vinagre balsâmico
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g manjericão cortado grosseiramente
Molho
- 200 g óleo
- 1 ovo
- 25 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 5 g mostarda
- 10 g rúcula
- 2 pés de manjericão
- 5 pés de salsa
- 1 dente de alho
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de sal
Carne
- 35 g azeite
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 600 g alcatra cortada em tiras finas
- 50 g natas
- 50 g ketchup
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Montagem
- 10 tortilhas de trigo
- 200 g alface iceberg cortada grosseiramente
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2239.8 kJ / 535.3 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1042.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coxas de frango recheadas com alheira
40 min
Lombinho no pão
1 Std. 45 Min
Frango jerk jamaicano
1 Std. 15 Min
Tomate recheado com pasta de frango
25 min
Tortilhas mexicanas
1j 20 menit
Bife Wellington
50 menit
Empada de frango mediterrânica
50 menit
Tacos de frango al pastor
50 menit
Noodles com frango e molho satay
45 Min
Nachos de frango e abacate
30 min
Burrito de peru no forno
50 menit
Piano com molho barbecue e salada de cenoura
11 godz.