
Urządzenia i Akcesoria
Kiszka ziemniaczana
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)20 - 30 g
-
zimna woda do namoczenia i płukania
-
octu, białego1 łyżka
-
ząbki czosnku2 - 3
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki300 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do skropienia20 g
-
mąki pszennej20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego3 - 4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400.8 kcal /
1676.9 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
36.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
540.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska