Urządzenia i Akcesoria
Kiszka ziemniaczana
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
20 - 30 g jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
-
zimna woda do namoczenia i płukania
-
1 łyżka octu, białego
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
540.6 mg
Białko
11 g
Kalorie
1676.9 kJ /
400.8 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar
15 min
Żeberka po meksykańsku
15 h 10 min
Czebureki
2 h 35 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 h 45 min
Pyzy z mięsem
1 h 20 min
Kartacze z mięsem
1 h
Golonka w sosie piwnym
2 h 20 min
Kibiny litewskie
2 h 35 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 h 40 min
Szybkie zacierki
20 min
Flaczki wołowe
2 h 35 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 h 40 min