
Urządzenia i Akcesoria
Kiszka ziemniaczana
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
20 - 30 g jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
-
zimna woda do namoczenia i płukania
-
1 łyżka octu, białego
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400.8 kcal /
1676.9 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
36.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
540.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska