Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

4.2 27 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
    20 - 30 g
  • zimna woda do namoczenia i płukania
  • octu, białego
    1 łyżka
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
    300 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    3 - 4 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 400.8 kcal / 1676.9 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 540.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...