Choux chantilly-wasabi au poisson fumé

Choux chantilly-wasabi au poisson fumé

4.0 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    250 g
  • de beurre coupés en dés de 2 cm
    65 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel
    2 pincées
  • de farine de blé
    100 g
  • œufs
    2
La crème
  • de crème liquide 35% m.g. bien froide
    220 g
  • de pâte de wasabi, prête à l'emploi
    1 c. à soupe
  • de truite fumée (ou autre type de poisson fumé : maquereau...), émincée
    180 g
    180 g de saumon fumé, émincé
  • de graines de sésame noir (opcjonalnie)
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 369 kcal / 1545 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...