Choux chantilly-wasabi au poisson fumé

Choux chantilly-wasabi au poisson fumé

4.0 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La pâte à choux
  • 250 g d'eau
  • 65 g de beurre coupés en dés de 2 cm
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 100 g de farine de blé
  • 2 œufs
La crème
  • 220 g de crème liquide 35% m.g. bien froide
  • 1 c. à soupe de pâte de wasabi, prête à l'emploi
  • 180 g de truite fumée (ou autre type de poisson fumé : maquereau...), émincée
    180 g de saumon fumé, émincé
  • 1 c. à soupe de graines de sésame noir (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1545 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...