![Glace amarena Glace amarena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a24cb1af-d484-4cf1-b7fd-b0d58b74b5b2/Derivates/4f4cd8dc-e245-4b9c-9425-53c191be4c91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace
- 500 g de yaourt nature
- 100 g de sucre en poudre
- 220 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
Le coulis aux cerises amarena et les finitions
- 200 g de cerises amarena, au sirop (réserver le sirop)
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065.1 kJ / 254.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la réglisse
3hod. 45min
Glace à la réglisse
8h 30min
Gelée au citron de Syracuse
3 Std. 25 Min
Truffes à la crème de whisky
2h 20 min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 godz. 15 min
Sorbet poire avec morceaux
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.
Glace au yaourt et à la menthe
12h 20min
Glace à la fraise sans crème
12 Std.
Sorbet citron vert
12 Std.
Glace à la menthe
3h 20min
Glace à la pistache
12 Std.