Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace
- 500 g de yaourt nature
- 100 g de sucre en poudre
- 220 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
Le coulis aux cerises amarena et les finitions
- 200 g de cerises amarena, au sirop (réserver le sirop)
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065.1 kJ / 254.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Figues mi-cuites, verveine et glace vanille
15 Min
Tarte coco aux fraises
1 Std. 30 Min
Glace au sirop d'érable
6h 15min
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
4h 35min
Mousse de brebis au pamplemousse
4u.
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15 min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3h 15 min
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15 min
Glace banoffee
10min
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Mojito classique
5 dk
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6h 25min