Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues

Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
2 portions

Składniki

Les meringues
  • de blancs d'œufs
    120 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de sucre glace maison
    120 g
La crème au chèvre
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    100 g
  • de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
    100 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur et égrainée
    ¼
  • de jus de citron fraîchement pressé
    30 g
Le coulis de fraises
  • de sucre en poudre
    50 g
  • d'eau
    50 g
  • de fraises
    150 g
  • de jus de citron
    40 g
Le dressage
  • de fraises coupées en morceaux
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 950.5 kcal / 4004.5 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 168 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...