Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 400 g Lammhüfte (ca. 2-3 Stück)
- Pfeffer zum Würzen
- Salz zum Würzen
- 1 Zweig Rosmarin
- 1 Zweig Thymian
- 1 Stück Butter, kalt (ca. 3 cm), und etwas mehr zum Bestreuen
- 200 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut
- 12 Scheiben Bacon
- 1 Birne, in Stücken (1 cm)
- Muskat zum Würzen
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3597 kJ / 862 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30min
Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
45min
Rotwein-Ente mit Feigen
50min
Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter
1h 45min
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5h
Lammfilets mit Lavendel
13h
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1h 50 min
Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter
1h 45min
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2h
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50min
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1h 30min
Rinderfilet mit Ofengemüse und Sauce Hollandaise
1h 20 min