Crêpes al radicchio e carciofi

Crêpes al radicchio e carciofi

4.6 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
Crêpes
  • 50 g di burro + q.b.
  • 600 g di latte
  • 250 g di farina tipo 00
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di radicchio e speck
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 80 g di speck a cubetti
  • 250 g di carciofi cotti al vapore
  • 2 pizzico di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 350 g di radicchio a pezzi
  • 100 g di brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 299.8 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1778.2 kJ / 425 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 140.5 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...