Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 110 g di farina tipo 00
- 125 g di yogurt bianco non zuccherato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di origano secco
- 60 g di provola piccante, a dadini (1 cm)
- 5 g di lievito istantaneo per torte salate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alle olive e formaggio
1 Std. 50 Min
Torta salata a formaggio Brie
50 Min
Girelle con pesto di noci
50 Min
Muffin al Parmigiano Reggiano
35min
Ghirlanda di pane golosa
2 Std. 45 Min
Rustico con uova e stracchino
1 Std.
Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt
1 Std.
Pizza romana scomposta
3h 20min
Girelle alla pizza
3h 10min
Plumcake salato alla curcuma con quartirolo e olive
1 Std.
Crostini di polenta con tonno affumicato
1 Std.
Torta di rose salata
4sa 15 dk