Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 100 g di farina di mais + q.b. per infarinare
- 20 g di zucchero bruno
- 10 g di mandorle a lamelle
- 1 arancia sanguinella a fette sottili
- 120 g di zucchero
- 140 g di yogurt greco
- 140 g di miele di fiori di arancio
- 2 uova, medie (circa 60 g)
- 125 g di farina di grano
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1j 20 menit
Crostata di carote e arance
1j 25 menit
Ciambella all'arancia e noci (senza lattosio)
1j 30 menit
Torta soffice all'arancia
2j
Torta zucca, cocco e arancia
1j 30 menit
Torta di mele e mandarini
1j
Torta di pere e vino Porto al vapore
45 Min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1j 30 menit
Torta soffice al profumo di arance
55 Min
Ciambella alle mele con gocce di cioccolato
1j 30 menit
Torta di mele, cannella e mandorle
1j 30 menit
Torta di mele e nocciole
1j