Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Ripieno
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm)
- 300 g di spinaci freschi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di pancetta di maiale
- 100 g di cipollotti a pezzi, con anche la parte verde
- 30 g di burro
-
40
g di pane bianco ammollato nel latte (10-15 g circa)
lub 50 g di ricotta fresca sgocciolata - 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2027.1 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tigelle
3h 50min
Piadina romagnola farcita
55 Min
Crescentine modenesi
11h
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30 min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10 min
Pasta fresca integrale all'uovo
1h 40min
Passatelli
45 min
Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Cappelletti reggiani
2h
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20 min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50min