Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova, a temperatura ambiente (albumi e tuorli separati)
- 20 g di burro morbido
- 70 g di zucchero
- 4 mandarini, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 10 g di farina tipo manitoba
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3 Std.
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2 Std. 40 Min
Torta rustica ai frutti rossi (per 2 persone)
1 Std. 10 Min
Torta di limone destrutturata
40min
Mousse al vino rosso (senza glutine)
5 godz. 40 min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1h 30min
Mousse al mango
20min
Crema di pere e cioccolato
55min
Tiramisù limone e amaretti
45min
Sbrinz, grattugiato
Nessuna valutazione