Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Crema de chocolate y batata
- 400 g de batata con piel
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) sin azúcar, en trozos
- 140 g de leche
- 1 cucharadita de extracto natural de vainilla
Montaje
- 150 g de chocolate negro (70% de cacao) sin azúcar, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 571 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 41.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados
2h
Tarta Papá Noel
4h
Tarta de toffee con palomitas y chocolate
4h
Aprikosen-Lebkuchen (pastas de frutos secos y especias)
1 Std. 30 Min
Bambas Boston cream
2h
Pastelitos de miel marroquíes
1 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Napolitanas de chocolate
6h 30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bizcochos de naranja y avellanas con chocolate para dos
35min
Triángulos de chocolate
4h 30min
Milhojas de merengue
1h 40min