![Petisús de chocolate (Sin azúcar) Petisús de chocolate (Sin azúcar)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6078668-B136-4AA5-B4FE-14AB244991B8/Derivates/cba2d0a2-9665-407e-869c-eeb35c9ef41c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Crema de chocolate y batata
- 400 g de batata con piel
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) sin azúcar, en trozos
- 140 g de leche
- 1 cucharadita de extracto natural de vainilla
Montaje
- 150 g de chocolate negro (70% de cacao) sin azúcar, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 571 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 41.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min
Brazo de gitano
3klst
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 Std. 30 Min
Tarta San Marcos
4 godz.
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Masa choux
2 godz.
Glaseado blanco
5 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3 Std. 30 Min
Ratoncitos de patata
1 Std.
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2 godz.