Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla
- 1 lámina de masa de hojaldre
Almíbar
- 180 g de azúcar
- 120 g de agua
- 120 g de brandy
- 1 palo de canela
Relleno
- 380 g de almendras crudas sin piel
- 4 huevos
- 1 yema de huevo
- 150 g de mermelada de albaricoque
Merengue
- 100 g de azúcar
- 25 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1809 kJ / 432 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 102.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Tarta de Santiago
1h 10min
Empanada de maíz con congrio
2h
Tarta de almendra con crema de vainilla
2 godz. 15 min
Coquitos rellenos de chocolate
1 Std. 20 Min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Bizcocho de nectarinas al oporto
1h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Tarta de almendras
50min
Bizcocho de naranja
1h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min