Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski

Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski

4.4 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Szparagi i ziemniaki
  • wody
    600 g
  • masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    5 g
  • ziemniaków małych lub pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    700 - 750 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 szczypta
  • zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek (patrz wskazówka)
    700 - 1000 g
    700 - 1000 g białych szparagów, o grubości ok. 1 cm, obranych, bez zdrewniałych końcówek (patrz wskazówka)
Sos holenderski
  • masła pokrojonego na kawałki
    250 g
  • wody
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • żółtka
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 690.3 kcal / 2890 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 56.3 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 35.5 g
Sód 419 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...