
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Szparagi i ziemniaki
-
wody600 g
-
masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)5 g
-
ziemniaków małych lub pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)700 - 750 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek (patrz wskazówka)700 - 1000 g
Sos holenderski
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
wody50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
żółtka3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
690.3 kcal /
2890 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
56.3 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
35.5 g
Sód
419 mg