Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1290 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 378.4 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di more
45 Min
Pesto di rucola
10 min
Dado vegetale
1j
Confettura di fragole classica
1 godz. 5 min
Conserva di datterini e verdure
7 Std.
Pesto alla siciliana
15min
Confettura di pesche
1j 20 menit
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20 min
Confettura di albicocche
1j 30 menit
Confettura di fragole
1h 10 min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Confettura di fichi
1j