Pesto alla genovese
TM5 TM6

Pesto alla genovese

4.9 (1.4K ocen)

Składniki

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 150 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1290 kJ / 310 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
31.7 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
378.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy