Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1290 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 378.4 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di fichi
1hod.
Confettura di albicocche
1hod. 30min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Confettura di ciliegie
1hod. 30min
Confettura di fragole classica
1h 5min
Pesche sciroppate
721 godz. 20 min
Pomodorini al naturale
1hod.
Composta di prugne
45 min
Peperoncini farciti sott'olio
721 godz. 20 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Confettura di fragole al balsamico
1hod.