
Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue pie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
salt to taste1 pinch
-
egg yolks3
Filling
-
lemon zest only, no white pith1
-
caster sugar100 g
-
lemon juice (approx. 6-7 lemons)220 g
-
unsalted butter cut into pieces65 g
-
eggs6
Meringue
-
egg whites room temperature4
-
icing sugar150 g
-
cream of tartar¼ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
339.5 kcal /
1420.4 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
74.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Profiteroles
2 godz.
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Pavlova
6 godz.
Custard
10 min
Lemon or lime butter
15 min
Aussie meat pies
2 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min