Lemon meringue tarts
TM6 TM5 TM31

Lemon meringue tarts

4.3 (18 ocen)

Składniki

Lemon curd

  • 225 g sugar
  • 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
  • 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
  • 5 eggs
  • 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
  • ½ vanilla bean, seeds only
  • 100 g salted butter, cut into pieces

Short crust pastry

  • 100 g sugar
  • 250 g plain flour, plus extra to dust
  • 100 g salted butter, cut into pieces
  • 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
  • 20 g cold water
  • 1 pinch sea salt

Swiss meringue

  • 180 g sugar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1717.9 kJ / 410.6 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
59.9 g
Tłuszcz
17.3 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
1 g
Sód
146.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy