Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue tarts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
12 portions
Składniki
Lemon curd
-
sugar225 g
-
lemons peel only, no white pith and juice reserved2
-
lime peel only, no white pith and juice reserved1
-
eggs5
-
egg yolks (reserve egg whites for meringue)4
-
vanilla bean seeds only½
-
salted butter cut into pieces100 g
Short crust pastry
-
sugar100 g
-
plain flour plus extra to dust250 g
-
salted butter cut into pieces100 g
-
egg yolks (reserve egg whites for meringue)2
-
cold water20 g
-
sea salt1 pinch
Swiss meringue
-
sugar180 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
146.7 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1717.9 kJ /
410.6 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
59.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pavlova
6 godz.
Meringues
5 godz.
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 godz. 30 min
Banoffie pie
26 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Chocolate ganache
20 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.