Lemon meringue tarts

Lemon meringue tarts

4.3 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Lemon curd
  • sugar
    225 g
  • lemons peel only, no white pith and juice reserved
    2
  • lime peel only, no white pith and juice reserved
    1
  • eggs
    5
  • egg yolks (reserve egg whites for meringue)
    4
  • vanilla bean seeds only
    ½
  • salted butter cut into pieces
    100 g
Short crust pastry
  • sugar
    100 g
  • plain flour plus extra to dust
    250 g
  • salted butter cut into pieces
    100 g
  • egg yolks (reserve egg whites for meringue)
    2
  • cold water
    20 g
  • sea salt
    1 pinch
Swiss meringue
  • sugar
    180 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 410.6 kcal / 1717.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 146.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...