Urządzenia i Akcesoria
Chocolate truffle cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Cake
-
butter for greasing
-
eggs4
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cornflour30 g
-
self-raising flour80 g
-
cocoa powder2 tbsp
-
salt1 pinch
-
coffee liqueur2 tbsp
-
full cream milk2 tbsp
-
dark chocolate broken into pieces150 g
-
pouring (whipping) cream (see Tip)450 g
Ganache
-
dark chocolate broken into pieces200 g
-
unsalted butter90 g
-
fresh mixed berries for decorating
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
177.5 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
2843.3 kJ /
676.9 kcal
Tłuszcz
49.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
33.5 g
Węglowodany
51.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Decadent dark chocolate brownies
2h 15min
Baked cheesecake
2h 55min
Marble cake
2h
Lemon cake
2h
Chunky choc nut brownie
35min
Chocolate salted caramel petit fours
7h 10min
White chocolate mousse cups
3h 35min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Bee sting cake
6h 50min
Simple butter biscuits
3h 20min
Fruit ice cream
10min