Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- butter, for greasing
- 4 eggs
- 120 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 30 g cornflour
- 80 g self-raising flour
- 2 tbsp cocoa powder
- 1 pinch salt
- 2 tbsp coffee liqueur
- 2 tbsp full cream milk
- 150 g dark chocolate, broken into pieces
- 450 g pouring (whipping) cream
Ganache
- 200 g dark chocolate, broken into pieces
- 90 g unsalted butter
- fresh mixed berries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2843.3 kJ / 676.9 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 177.5 mg
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6h 50min
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Marble cake
2h
Lemon cake
2h
Raspberry chiffon cake
5óra 15p
Chocolate and pear cake
1h 30min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Apple tea cakes
1h 10min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Two-layer chocolate cake
3 Std. 20 Min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Home-style sponge cake
2h 30min