Urządzenia i Akcesoria
Strawberry and rose water macarons
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
30 pieces
Składniki
Macarons
-
blanched almonds90 g
-
freeze-dried strawberries10 g
-
shelled unsalted pistachio nuts20 g
-
icing sugar220 g
-
egg whites room temperature (see Tips)100 g
-
cream of tartar¼ tsp
-
caster sugar25 g
-
natural food colouring gel (Red - see Tips)¼ tsp
-
rose water1 tsp
Strawberry and rose water ganache
-
freeze-dried strawberries10 g
-
white chocolate broken into pieces150 g
-
pouring (whipping) cream140 g
-
icing sugar30 g
-
rose water1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
11.4 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
431.9 kJ /
102.8 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue pie
3 godz.
Chocolate ice cream
12 godz.
Profiteroles
2 godz.
Buttercream icing
10 min
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Choux pastry
1 godz.
Basic vanilla cake
55 min
Fondant
25 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 godz.
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Frozen fruit sorbet
10 min