Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Angel cake
- 125 g self-raising flour
- 220 g icing sugar (see Tips)
- 12 egg whites (approx. 400 g)
- ¼ tsp salt
- 1 ½ tsp cream of tartar
Vanilla mascarpone cream and assembly
- 250 g mascarpone cheese, softened and cut into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream, chilled
- 30 - 40 g icing sugar (see Tips)
- 500 g strawberries, trimmed and cut into thin slices (3-4 mm)
- fresh mint leaves, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510.3 kJ / 359.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 268.3 mg
Alternatywne przepisy
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Cloudy apple cider jelly
5h
Tiramisu
5h 20min
Orange, raspberry and coconut jellies
2u. 30min
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 Std. 10 Min
Tea party cake
52u. 50min
Robot cake
2h
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1h 25min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Birthday present cake
4h