Urządzenia i Akcesoria
Angel cake
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Angel cake
-
self-raising flour125 g
-
icing sugar (see Tips)220 g
-
egg whites (approx. 400 g)12
-
salt¼ tsp
-
cream of tartar1 ½ tsp
Vanilla mascarpone cream and assembly
-
mascarpone cheese softened and cut into pieces250 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
icing sugar (see Tips)30 - 40 g
-
strawberries trimmed and cut into thin slices (3-4 mm)500 g
-
fresh mint leaves, for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
309.2 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1517 kJ /
362.6 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
34.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min
Almond tuiles
30 min
Fraisier sponge
30 godz.
Profiteroles
2 godz.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 godz.
Choux pastry
1 godz.
Crème pâtissière
15 min
Strawberry and rose water macarons
2 godz. 50 min
Crème Pâtissière
15 min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Triple chocolate layer cake
5 godz. 20 min
Lamingtons
1 godz. 10 min