Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 300 g frozen pitted cherries, cut into halves
- 80 g Kirsch (see Tips)
- 1 tbsp white sugar
- 50 g water
- 1 tsp vanilla bean paste
Cake
- butter, for greasing
- 150 g plain flour
- 200 g caster sugar
- 30 g cocoa powder
- ½ tsp salt
- 3 tsp baking powder
- 100 g water
- 90 g vegetable oil
- 3 eggs, separated
- 1 tsp vanilla bean paste
Assembly
- 60 g dark chocolate, plus extra, shaved, for garnishing
- 800 g pouring (whipping) cream
- 1 tbsp caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 80 g Kirsch
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2185.9 kJ / 520.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 564.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10 min
Apricot Danish slice
40 min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Angel cake
5 Std. 15 Min
Pineapple passionfruit tart
4 Std. 30 Min
Passionfruit and macadamia truffles
3h 30 min
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
Apple fritters
1h
Frangipane cake
1h 45 min