
Urządzenia i Akcesoria
Bee sting cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
12 portions
Składniki
Filling
-
water130 g
-
gelatine powder1 tbsp
-
full cream milk500 g
-
caster sugar100 g
-
cornflour50 g
-
natural vanilla extract2 tsp
Dough
-
canola oil for greasing
-
breadcrumbs2 tbsp
-
smooth ricotta cheese well drained130 g
-
full cream milk50 g
-
egg1
-
plain flour300 g
-
baking powder2 ½ tsp
-
salt¼ tsp
-
white sugar150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
apricot jam30 g
-
flaked almonds200 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
513.5 kcal /
2156.8 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
450.1 mg