Bee sting cake

Bee sting cake

3.5 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
12 portions

Składniki

Filling
  • water
    130 g
  • gelatine powder
    1 tbsp
  • full cream milk
    500 g
  • caster sugar
    100 g
  • cornflour
    50 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Dough
  • canola oil for greasing
  • breadcrumbs
    2 tbsp
  • smooth ricotta cheese well drained
    130 g
  • full cream milk
    50 g
  • egg
    1
  • plain flour
    300 g
  • baking powder
    2 ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • white sugar
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • apricot jam
    30 g
  • flaked almonds
    200 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 513.5 kcal / 2156.8 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 450.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...