Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 300 g white sugar
- 250 g unsalted butter, softened
- 1 tsp vanilla bean paste
- 250 g buttermilk
- 4 eggs, room temperature
- 430 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Lemon curd
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
Swiss meringue
- 200 g white sugar
- 4 egg whites
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches sea salt
- ½ vanilla bean
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.8 kJ / 303.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 207.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cinnamon buns
3h 5min
Lemon meringue pie
3 godz.
Banoffie pie
26小时 30 分钟
Souffle pancakes with berries
40 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
2 godz. 45 min
Cream cheese frosting
5 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 godz. 15 min
Meringues
5 Std.
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Sable choux with lime ganache
26 Std.
Rocky road Christmas trees
24h 30min
Lemon meringue tarts
25小时 30 分钟