
Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue cupcakes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 portions
Składniki
Cupcakes
-
white sugar300 g
-
unsalted butter softened250 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
buttermilk250 g
-
eggs room temperature4
-
self-raising flour430 g
-
baking powder1 tsp
-
sea salt1 pinch
Lemon curd
-
white sugar240 g
-
freshly squeezed lemon juice150 g
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs3
Swiss meringue
-
white sugar200 g
-
egg whites4
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
sea salt1 - 2 pinches
-
vanilla bean½
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
303.7 kcal /
1369.8 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
207.2 mg