Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes

4.7 82 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 portions

Składniki

Cupcakes
  • white sugar
    300 g
  • unsalted butter softened
    250 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • buttermilk
    250 g
  • eggs room temperature
    4
  • self-raising flour
    430 g
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Lemon curd
  • white sugar
    240 g
  • freshly squeezed lemon juice
    150 g
  • unsalted butter cut into pieces
    120 g
  • eggs
    3
Swiss meringue
  • white sugar
    200 g
  • egg whites
    4
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tsp
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • vanilla bean
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303.7 kcal / 1369.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 207.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...