Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue cupcakes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 portions
Składniki
Cupcakes
-
white sugar300 g
-
unsalted butter softened250 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
buttermilk250 g
-
eggs room temperature4
-
self-raising flour430 g
-
baking powder1 tsp
-
sea salt1 pinch
Lemon curd
-
white sugar240 g
-
freshly squeezed lemon juice150 g
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs3
Swiss meringue
-
white sugar200 g
-
egg whites4
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
sea salt1 - 2 pinches
-
vanilla bean½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
207.2 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1369.8 kJ /
303.7 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini chocolate bundts
45 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min
Lemon and thyme oil
25 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 godz. 30 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Chocolate ganache
20 min
Noughts and crosses
2 godz. 45 min
Schiacciata (dessert pizza)
2 godz. 5 min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Mango cheesecake
6 godz. 35 min
Coconut almond "snowballs"
35 min