Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 300 g white sugar
- 250 g unsalted butter, softened
- 1 tsp vanilla bean paste
- 250 g buttermilk
- 4 eggs, room temperature
- 430 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Lemon curd
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
Swiss meringue
- 200 g white sugar
- 4 egg whites
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches sea salt
- ½ vanilla bean
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.8 kJ / 303.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 207.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Cheesecake
3 Std. 15 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Chocolate mousse
3h 20 min
Profiteroles
2h
Triple chocolate layer cake
5h 20 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Traditional crème brûlée
25u.
Lemon meringue tarts
25h 30min
Home-style sponge cake
2h 30 min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min