Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowe z czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
18 kawałków
Składniki
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
350 - 360 g bananów bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
3 jajka
-
250 g brązowego cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
170 g oleju rzepakowego
-
370 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.4 g
Kalorie
1313 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Słodki chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.