Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g chicken breast fillets, skinless
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao), plus extra 1 tbsp
- 1000 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g lemon juice
- 1 tbsp wolfberries, soaked in hot water for 10 minutes, drained, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1h 5min
Fresh Prawn Paste
1h 20min
Sesame Crème
10 Min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Homemade chicken stock powder
1h 35min
Yasai Yaki
25 min
Sous-Vide Salmon
1 Std.
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min