Urządzenia i Akcesoria
Furikake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
100 g
Składniki
-
sesame seeds50 g
-
sea salt flakes2 tsp
-
nori sheets cut into pieces2
-
bonito flakes (see Tips)20 g
-
dried shrimp (see Tips)10 g
-
caster sugar (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
4681.2 mg
Białko
35.1 g
Kalorie
1895.1 kJ /
451.2 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crispy Shallots and Shallot Oil
25 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Toasted Peanuts
20 min
Shallot Oil
25 min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Homemade Pandan Kaya
55 min