Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried shiitake mushrooms, sliced
- hot water, to cover
- 100 g beef, partially frozen, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/green onions, cut into thirds (green parts finely sliced and reserved)
- 10 g Chinese cooking wine
- 20 g soy sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 10 g sesame oil
- 20 g vegetable oil, plus an extra 4 tablespoons for frying
- 300 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- 20 g cornflour
- 5 g dark soy sauce
- 5 g caster sugar
- 20 g oyster sauce
- extra virgin olive oil, to grease
- 260 g Japanese egg tofu, cut into pieces (1.5 cm - see Tips)
- 2 eggs, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455.4 kJ / 347.9 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 557.5 mg
Alternatywne przepisy
Indian Pilaf Rice
1h
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Potato Peratal
40 min
Soy bolognese
40 min
Rasam
20 min
Long Bean Rice
1u. 10min
Tofu Balls
35 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Vegetable Sambar
35 min
Mapo Tofu
35 min
Pasta alla Norma
50 min