Vellutata fredda patate, topinambur e porri

Vellutata fredda patate, topinambur e porri

4.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 80 g di porri a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di acqua
  • 250 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di topinambur pelato e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • semi di girasole a piacere
  • paprika dolce a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1.7 g
Kalorie 402 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...