Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di porri a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di topinambur, pelato e a pezzi (2-3 cm)
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- semi di girasole, a piacere
- paprika dolce, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Zuppa di rape
40 Min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10min
Gazpacho di carote
10 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25 min
Gazpacho fragole e pomodoro
2 godz. 10 min
Purè di sedano rapa
35 dk
Gazpacho
15 dk
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Crema di topinambur e tartufo
55 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min