Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous integrale con lenticchie e menta
- ½ spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate + q.b.
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
- 190 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di cous-cous integrale precotto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso e ceci
30 min
Farro saltato con piselli e carote
45 min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 min
Farrotto integrale alle verdure
50min
Quattro cereali con salmone affumicato e limone
40 min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Carpaccio di seitan con rucola
15min
Farro alle carote con frittata
50min
Bulgur aromatico con salmone
40 min
Insalata di quinoa e lenticchie
35min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 min