Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 700 g di patate a pasta farinosa, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00
- farina tipo 00 q.b.
- farina tipo 00
Sugo di anatra
- 80 g di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di salsicce di maiale fresche, spellate e sgranate
- 300 g di anatra, il petto a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di vino bianco
- 400 g di salsa di pomodoro, preferibilmente datterini
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3176 kJ / 759 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Fagioli con le cotiche
1óra 45p
Crescia sfogliata urbinate
1h 30 min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2óra 30p
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30 min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2óra 30p
Castagnole
1h 20min
Tortellini in brodo
1h 20min
Crema fritta alla veneziana
1h 30 min
Maritozzo romano
11j
Cappelletti reggiani
2óra
Crescia al formaggio
3h 10 min
Strozzapreti pasticciati
1h 40 min