Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti secchi al cioccolato a pezzi
- 20 g di cacao in polvere
- 150 g di burro a pezzi
Farcitura
- 200 g di nocciole spellate
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- gelato q.b., gusto a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3425 kJ / 818 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta fredda alla crema gianduia
50min
Dolcetti al cocco e cioccolato
2 godz.
Torta ai tre cioccolati
5 Std. 20 Min
Cheesecake pistacchio e caffè
7 Std. 30 Min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5 min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 godz.
Salame di cioccolato al mascarpone
3 godz. 15 min
Crema gianduia e mascarpone
10min
Cheesecake al cioccolato
9 godz. 30 min
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min