Cheesecake cioccolato e nocciole

Cheesecake cioccolato e nocciole

3.8 115 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 fette

Składniki

Base
  • 300 g di biscotti secchi al cioccolato a pezzi
  • 20 g di cacao in polvere
  • 150 g di burro a pezzi
Farcitura
  • 200 g di nocciole spellate
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 30 g zucchero
  • 100 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 40 g di burro a pezzi
  • gelato q.b., gusto a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 56 mg
Białko 9 g
Kalorie 3425 kJ / 818 kcal
Tłuszcz 71 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...