![Guimauve Guimauve](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/227D86C8-DDF8-4614-8FF4-82CA82CE62A7/Derivates/5062BCB2-1A52-4505-9225-3D2A3C9A0A6F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de sucre
- 55 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- un peu d'huile de tournesol pour graisser
- 165 g d'eau
- 12 feuilles de gélatine, trempées dans l’eau puis égouttées selon les instructions figurant sur l’emballage
- colorant alimentaire, liquide, rouge (de la marque Wilton p. ex.), doser selon vos goûts (opcjonalnie)
- ½ gousse de vanille, la pulpe uniquement (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 73 kJ / 18 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10min
Opéra
24 Std.
Sablés en damier
2 Std. 30 Min
Petits croissants à la vanille
1 Std. 30 Min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Glace à la vanille
12 Std.
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Fougasse
2h
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Pâte à choux
2h