Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de sucre
- 55 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- un peu d'huile de tournesol pour graisser
- 165 g d'eau
- 12 feuilles de gélatine, trempées dans l’eau puis égouttées selon les instructions figurant sur l’emballage
- colorant alimentaire, liquide, rouge (de la marque Wilton p. ex.), doser selon vos goûts (opcjonalnie)
- ½ gousse de vanille, la pulpe uniquement (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 73 kJ / 18 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barquettes à la fraise
35 Min
Caramels au beurre salé
1 Std. 45 Min
Sauce caramel
1 Std. 30 Min
Forêt noire aux cerises amarena
5 Std.
Cookies
50 Min
Barres énergétiques aux céréales et fruits secs
2 Std. 30 Min
Macarons chocolat-framboise
27u. 45min
Glace vanille au caramel salé
14 godz.
Pâte à choux
2 Std.
Bonbons gélifiés au citron et au gingembre
25 Std. 20 Min
Toffees au caramel
2 Std.
Tarte meringuée au citron
2 Std. 30 Min