Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de lait
- 10 g de levure fraîche
- 120 g de beurre, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé, fait maison
- 630 g de farine de blé, et un peu plus pour travailler la pâte
- 2 oeufs
- ½ c. à café de sel
- 1 jaune d'oeuf
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1007 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Sablés en damier
2 Std. 30 Min
Manneles
1 Std. 30 Min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Ciabattines
3 Std. 30 Min
Boules de neige au chocolat
1 Std.
Burgers de beignets de pommes de terre aux épinards
35min
Puddings au chocolat sans farine
Brak ocen
Pâte de base pour pain
24h 5min