Curry thaï rapide au poulet

Curry thaï rapide au poulet

4.2 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'ail
    1 gousse
  • d'oignons coupés en deux
    50 - 100 g
  • de sel
    ½ - 1 c. à café
  • d'huile végétale
    30 g
  • de pâte de curry rouge
    50 - 100 g
  • de lait de coco
    200 g
  • d'eau
    200 g
  • de pommes de terre à chair ferme coupées en morceaux de la taille d’une bouchée
    400 g
  • de carottes coupées en morceaux de la taille d’une bouchée
    100 g
  • de poitrine de poulet, avec peau ou sans, avec os ou sans coupée en dés (3 cm
    600 g
  • de petits pois surgelés
    150 g
  • racine de coriandre, fraîche effeuillés
    2 - 3 brins de

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 459 kcal / 1914 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...