![Macaronis du chalet Macaronis du chalet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa0e0da5-f3b4-4627-9e51-7aca15f1bb5f/Derivates/61424478-3d36-43d8-8b62-84e78ad53705.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macaronis du chalet et oignons frits
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 400 g de pommes de terre à chair ferme, coupées en dés (1 cm)
- 450 g d'eau
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre, moulu
- 500 g de pommes, acidulées, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni (7 Min.)
- 40 g de farine
- 160 g d'oignons, coupés en fines rondelles
- 30 g de beurre à rôtir
Compote de pommes et finition
- 25 g de jus de citron
- 20 - 40 g de sucre, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Riz Casimir
45min
Cornettes à la viande hachée
30min
Moutarde de Bénichon
40min
Émincé à la zurichoise
50min
Macaronis à la montagnarde
30min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Rösti bernois
40min
Papet vaudois
55min
Cake aux branches
1h 10min
Gratin de cornettes
50min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45 min