Urządzenia i Akcesoria
Gâteau aux pommes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts
Składniki
-
3 - 4 pommes, acidulées (d'env.180 g chacune)
-
130 g de beurre mou, coupé en morceaux, et un peu plus pour beurrer le moule
-
3 œufs
-
150 g de sucre en poudre
-
30 g d'eau-de-vie (opcjonalnie)
-
200 g de farine
-
1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
-
1 pincée de sel
-
un peu de sucre glace (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
5 g
Kalorie
1492 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte aux abricots
1 h 10 min
Muffins au chocolat
45 min
Tarte aux pommes
1 h 15 min
Cake au citron
1 h 5 min
Pâte à crêpe
1 h 15 min
Sauce béchamel
15 min
Tarte aux pommes
1 h 15 min
Pavé au chocolat épicé
12 h
Quiche poireaux-lard
1 h
Moelleux au chocolat
1 h 15 min
Sauce bolognaise
3 h 15 min
Gâteau au yogourt
1 h 40 min