Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 150 g de beurre, mou coupé en morceaux
- 3 œufs
- 150 g de sucre
- 300 g de farine
- 30 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 1 sachet de poudre à lever
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 270 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1346 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Gâteau choco-coco
40 min
Petits pains au lait
2j 5 menit
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Brownies
45 Min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Brownies
1j
Cake aux baies
1 Std. 15 Min
Cake aux branches
1h 10 min
Cake marbré - Varoma
1h 10 min
Muffins au chocolat et noix de pécan
30 min
Sauce bolognaise
3h 15min