![Panna cotta Panna cotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EAD7A075-44A1-4530-8D3A-CF3DB64450D4/Derivates/10F63431-377A-4844-8ECA-F34FE65D344F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de crème
- 250 g de lait
- 150 - 200 g de sucre, au goût
-
1
c. à café de sucre vanillé, maison
lub ½ c. à café d'extrait de vanille naturel - 12 g de gélatine, trempées dans l’eau froide et égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraises-sureau
3 godz. 15 min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15 min
Mousse au thon
5 min
Sauce cocktail
5 min
Sauce béchamel
15min
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Tarte au vin cuit
45min
Macarons au caramel
1hod. 50min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4h 35min
Mousse au Toblerone®
3h 10 min
Gâteau choco-coco
40 Min
Coulis de framboises
10 min