Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de crème
- 250 g de lait
- 150 - 200 g de sucre, au goût
-
1
c. à café de sucre vanillé, maison
lub ½ c. à café d'extrait de vanille naturel - 12 g de gélatine, trempées dans l’eau froide et égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 min
Vol-au-vent aux quenelles
30 min
Coulis de framboises
10 min
Sauce hollandaise
15min
Macarons au caramel
1h 50min
Sauce béchamel
15min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15 min
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6h 40min
Tiramisu stracciatella
2j 30 menit
Bavarois aux 3 chocolats
4 Std.
Tarte meringuée au citron
2j 30 menit
Cheesecake New York
6h 30 min