![Tourte au sureau et yogourt Tourte au sureau et yogourt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71864A65-E678-46D3-BD6A-1749B6A8449A/Derivates/F4E2104C-7283-47AD-B203-137266C92219.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit
- 200 g de sucre
- 10 œufs
- 250 g de farine
- ½ sachet de poudre à lever
Garniture et finition de la tourte
- 50 g de sucre
- 500 g de crème
- 100 g d'eau
- 6 feuilles de gélatine ramollies
- 300 g de sirop de fleur de sureau
- 3 c. à soupe de sucre vanillé, maison
- 600 g de yogourt nature, 3,5 % de m.g.
- 400 g de crème acidulée
- 40 g de jus de citron
- 400 g de dés d'ananas en boîte, poids égoutté
Décoration
- 200 g de crème
- 200 g de dés d'ananas en boîte, poids égoutté
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Cassolette de crevettes et vermicelles
Brak ocen
Chocolats pralinés à la liqueur
1 godz. 30 min
Truffes au moka
Brak ocen
Tresse russe aux canneberges
3h
Crème au jus de pomme
4h 15min
Nœud au lard
2h 10min
Mélange épicé pour BBQ
Brak ocen
Pain toast
16h
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Tourte au séré et aux fraises
2 godz. 50 min
Caramels à la crème
2 godz.