Tourte au sureau et yogourt

Tourte au sureau et yogourt

5.0 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Biscuit
  • de sucre
    200 g
  • œufs
    10
  • de farine
    250 g
  • de poudre à lever
    ½ sachet
Garniture et finition de la tourte
  • de sucre
    50 g
  • de crème entière, froide
    900 g
  • d'eau
    100 g
  • de gélatine ramollies
    6 feuilles
  • de sirop de fleur de sureau
    300 g
  • de sucre vanillé, maison
    3 c. à soupe
  • de yogourt nature 3,5 % de m.g.
    600 g
  • de jus de citron
    40 g
  • de dés d'ananas en boîte poids égoutté
    400 g
Décoration
  • de crème entière, froide
    200 g
  • de dés d'ananas en boîte poids égoutté
    200 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...