![Assortiment de truffes au chocolat Assortiment de truffes au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/102549.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat noir
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 100 g de crème, 35 % m.g.
La ganache au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, en morceaux
- 80 g de crème, 35 % m.g.
La ganache au chocolat blanc
- 130 g de chocolat blanc, en morceaux
- 50 g de crème, 35 % m.g.
La finition
- 50 g de cacao en poudre
- 50 g de pralin
- 50 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Moelleux au chocolat
1 Std. 30 Min
Mousse au chocolat noir et caramel
4h 30 min
Éclairs au chocolat
1u. 15min
Pavé au chocolat épicé
12 Std.
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Mille-feuilles
2h 25min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Tourte aux noix de l'Engadine
1u. 15min
Gâteau choco-coco
40min