Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 700 g di polpo fresco, i tentacoli
- 800 g di acqua
- 100 g di rucola fresca, lavata
- 250 g di pomodori datterino a metà
- 50 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1458.1 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 603.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20 min
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1h 30 min
Calamari Sottovuoto
50 min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Alici marinate sottovuoto
2 godz. 30 min
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5h 30min
Coniglio sottovuoto con patate viola
3 godz. 30 min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1h 10 min
Contorno di carciofi sottovuoto
50 min
Insalata di polpo mediterranea
4 godz.
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1h 30 min
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1h 30 min