Zuccotto di polpo al vapore

Zuccotto di polpo al vapore

5.0 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 20 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di olive nere denocciolate
  • 500 g di acqua
  • 1300 g di polpo fresco a pezzi
  • 100 g di vino bianco
  • 2 melanzane lunghe a fette longitudinali
  • 2 pizzichi di sale
  • 50 g di capperi sotto sale dissalati
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • rucola a piacere
  • 6 pomodori ciliegino a metà
  • 50 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37.5 g
Kalorie 1862 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...