Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di olive nere denocciolate
- 500 g di acqua
- 1300 g di polpo fresco a pezzi
- 100 g di vino bianco
- 2 melanzane lunghe a fette longitudinali
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di capperi sotto sale, dissalati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- rucola, a piacere
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Polpette di faraona su crema di peperoni dolci
45 min
Baccalà all'olio con scarola e olive
1h 10min
Insalata di mare
1 Std. 15 Min
Merluzzo sottovuoto con purè di patate
1 Std. 50 Min
Spiedini di seppioline e cetrioli
35min
Peperoni ripieni di brandade di baccalà
Brak ocen
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1h 10min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min
Salsa piccante agrumi e coriandolo
20 min
Crema pasticcera liquida
15min