Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di olive nere denocciolate
- 500 g di acqua
- 1300 g di polpo fresco a pezzi
- 100 g di vino bianco
- 2 melanzane lunghe a fette longitudinali
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di capperi sotto sale, dissalati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- rucola, a piacere
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1sa 10 dk
Zuppa di funghi e pescatrice
45min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Zuppetta di crostacei
40min
Fumetto di gamberi speziato
35min
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Branzino al cartoccio
1sa 10 dk
Carciofi romani gratinati
45min
Calamari in umido
55min
Scampi alla busara
35min
Zuppa del pescatore
50min
Spigola al vapore con salsa al lime
35min