Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6

Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6

4.4 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Pesto di pistacchi
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    10 g
  • di pistacchi salati sgusciati
    45 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di basilico fresco le foglie lavate
    5 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
Impasto
  • di acqua
    1370 g
  • di lievito di birra fresco
    2 g
  • di malto d'orzo
    ½ cucchiaino
    ½ cucchiaino di zucchero
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    200 g
  • di sale
    5 g
  • di succo di limone
    30 g
Terminare la preparazione
  • di stracciatella a pezzi
    80 g
  • di mortadella a fette
    60 g
  • pistacchio tritato (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 498.8 kcal / 2086.8 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 814.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...