Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6

Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6

4.5 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Pesto di pistacchi
  • 10 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 45 g di pistacchi salati sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 5 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Impasto
  • 1370 g di acqua
  • 2 g di lievito di birra fresco
  • ½ cucchiaino di malto d'orzo
    ½ cucchiaino zucchero
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 200 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
  • 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 80 g di stracciatella a pezzi
  • 60 g di mortadella a fette
  • pistacchio tritato (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 814.1 mg
Białko 14 g
Kalorie 2086.8 kJ / 498.8 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...