
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poireaux coupés en tronçons
- 30 g de beurre
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches, type coquillettes
- 1 c. à café de sel
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g d'emmental râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 209.3 kcal / 873.2 kJ
- Białko
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.2 g